0
+
ASIAKASTA
0
AMMATTILAISTA
0
MAATA
0
M€
LIIKEVAIHTO

Meidän tarinamme

Roima perustettiin vuonna 2014 vastaamaan Suomen valmistavan teollisuuden tehostamis- ja kehityshaasteisiin. Roima syntyi viiden alansa huippua edustavan yrityksen vakaille perustuksille,  tuottavuuskumppaniksi suurimmillekin teollisuusyrityksille.

Nimi Roima tulee sanoista ROI Machine; haastamme itsemme joka päivä parantamaan asiakkaittemme tuottavuutta ja parempaa kannattavuutta. Innovatiivisuus ja kasvuhakuisuus on huomioitu: Mediatalo Red Herring valitsi Roiman yhdeksi lupaavimmista teknologiayrityksistä maailmassa vuonna 2016 – toimialaltamme ainoana Suomessa. Vuonna 2017 ylsimme sijalle 16 Deloitte Technology Fast 50 -listalla.

Toimintamme kasvaa voimakkaasti ja asiakkaitamme ovat teknologiateollisuuden ja elintarvikealan yritykset kuten Atria, Glaston, Metso, Patria, Valio, Suomen Transval ja Valmet Automotive.

Roiman tuotehallinnan, konenäön, toiminnan– ja tuotannonohjauksen sekä sisälogistiikan ammattilaiset työskentelevät Suomessa, Ruotsissa ja Hollannissa. Yrityksen omistus jakautuu Intera Partnersin sekä toimivan johdon ja avainhenkilöiden kesken.

Valmistava teollisuus on palaamassa Eurooppaan

Meidän visiomme on yhdessä asiakkaidemme kanssa kehittää ja tehostaa tuotantoa siten, että valmistava teollisuus palaa entistä kehittyneempänä Eurooppaan. Korkean osaamisen tuotanto alentaa yksikkökustannuksia, vähentää halpatyövoiman merkitystä ja palauttaa osan työpaikoista Eurooppaan asiantuntijatyöpaikkoina.

Tehostamme tuotantoa mm. innovatiivisten  automaatioratkaisujen, digitalisaation oivaltavan hyödyntämisen ja jatkuvan parantamisen keinoin. Näihin asioihin panostamalla eurooppalaiset yritykset ja sen myötä Euroopan alue pysyy elinvoimaisena, työllisyysaste hyvänä ja bruttokansantuote noususuuntaisena.

Saavuttaaksemme visiomme olemme purkaneet sen arvoiksi, joiden mukaan työskentelemme päivittäin. Kaiken keskiössä on asiakkaidemme kilpailukyky.

roima_experience_ohjaus_retina

Jatkuva parantaminen

Päätös pysyä kehityksen kyydissä edellyttää yritykseltä investointeja, mutta voi ajan mittaan tuoda myös säästöjä ja paremman kilpailukyvyn. Toiminnan jatkuva parantaminen on asiakkaidemme kasvun ja kannattavuuden avain. Se on kaikkien yhteistyöprojektiemme moottori.

Haluamme elää niin kuin opetamme. Parannamme jatkuvasti myös omia prosessejamme ja panostamme asiakaskokemukseen. Haluamme tarjota parasta mahdollista palvelua ja asiantuntemusta, joka näkyy lisäarvona asiakkaidemme omassa liiketoiminnassa. Tätä kutsumme nimellä Roima Experience.

Läpinäkyvyys

Tulevaisuudessa läpinäkyvyys on luotettavuuden perusta, ja se vaikuttaa mm. kuluttajan mielikuvaan tuotteen laadusta. Tuotantoprosessien ohjaukseen tuo läpinäkyvyyttä yhteisesti käytössä oleva järjestelmä. Kun kaikki tiedot ovat yhdessä paikassa, pullonkaulat löytyvät nopeammin ja niihin voi heti puuttua.

Tietojen jakaminen ja yhdistäminen on monelle yritykselle haaste; verkottuneessa tuotannossa tuotetietojen tulee olla luotettavia ja helposti saatavilla toimitusverkoston osapuolille. Meillä on ratkaisu joka tuo läpinäkyvyyttä koko tilaus-toimitusketjuun: tuotetietojen tallentamiseen, hallintaan ja jakamiseen koko tuotteen elinkaarelle.

Vastuullisuus

Kehittyvässä taloudessa eettiset arvot korostuvat. Enää ei riitä, että oman yrityksen toiminta sietää lähemmänkin tarkastelun. Tuotannon tulee olla vastuullista koko verkostossa, ketjun jokaisessa vaiheessa.

Me tuemme asiakkaidemme vastuullisen valmistamisen seurantaa. Kokonaisuutta on helppo hallita, kun hyväksytyt toimittajat, auditoinnit, vaatimukset, ajankohdat ja voimassaoloajat on koottu selkeästi ja helppokäyttöisesti yhteen paikkaan.

Työn mielekkyys

Kaiken muutoksen keskellä on ihminen. Tulevaisuuden työntekijä on osaava moniosaaja, joka haluaa ja kykenee kehittämään yrityksen prosesseja, tuntee työnsä mielekkääksi ja sitoutuu yrityksen tavoitteisiin. Yritys menestyy, kun organisaation suorituskyky on korkea ja työn tekeminen on henkisesti ja fyysisesti mielekästä. Yhteensopivat, helppokäyttöiset tietojärjestelmät tehostavat työtä ja vähentävät rutiineja.