Roiman teesit sisälogistiikan tehostamiseen, osa 4

Suorituskykyinen, tehokas ja joustava varasto ei synny yhdellä tempulla. Edellytyksenä on, että kaikki toimitusketjun prosessin osat ovat tehokkaita ja laadukkaita. Irralliset ”kikka kolmoset” eivät poista tehottomuuden juurisyytä, jos sitä ei haluta etsiä.

Suosittelemmekin koko varaston tehollisen ja laadullisen suorituskyvyn selvittämistä. Digitaalisuus tarjoaa aivan uusia mahdollisuuksia. Digitaalisuudella voidaan tuottaa nopeutta, lisäpalveluja ja kustannustehokkuutta. Kaupanalalla ja tukkukaupassa sisälogistiikka on ollut jo pitkään yksi keskeinen menestystekijä ja teollisuuden huipputehtaissa sisälogistiikka on tärkeänä tuotannon osana.

Sinä päätät, onko varastosi kilpailutekijä – toteutukseen saat apua

Mielestämme yrityksen varastotoiminta kannattaa valjastaa kilpailukyvyn nostamiseen. Käytössä on joukko työvälineitä, kuten asiakaspalvelu ja myös välitön oma vaikuttaminen varaston tehokkuuteen, joiden avulla voidaan saada lisätehoja omaan liiketoimintaan.

“Vie mennessäis, tuo tullessais, tee perillä ollessais”  isoäidin vanha viisaus toimii tänäänkin ja todennäköisesti myös tulevaisuudessa, sehän on suorastaan Leania! Lean-ajattelu on johtamisfilosofia, joka keskittyy turhuuden (tuottamattoman toiminnon) poistamiseen. Leanin avulla halutaan parantaa asiakastyytyväisyyttä ja laatua, pienentää toiminnan kustannuksia ja lyhentää tuotannon läpimenoaikoja. Tavoitteena on, että haluttu määrä oikeanlaatuisia asioita saadaan oikeaan aikaan ja paikkaan, oikean laatuisena. Samalla myös vähennetään kaikkea turhaa ja ollaan joustavia sekä avoimia muutoksille.

Arto Pellonpää, Roiman sisälogistiikkayksikkö

Oletko kiinnostunut kuulemaan, miten varastotoiminnoista voi tulla yrityksesi menestystekijä? Tule juttelemaan, me Roiman asiantuntijat olemme tavattavissa Logistics and Distribution -messuilla (aiemmin nimellä Sisälogistiikka-messut) 11.-12.10. Helsingin Messukeskuksessa. Tapaamisiin osastolla 4e57!

 Logistiikkamessut logo