VARMAA LAATUA PAPERIKONEISIIN

Valmet Fabrics on johtava teknisten kudosten valmistaja, jolla on vuosikymmenten kokemus kansainvälisestä toiminnasta. Valmet ja sen tuotteet tunnetaan maailmanlaajuisesti alan edelläkävijänä.

Valmetin haasteena on ollut paperikoneen belttituotannossa sidoslankana käytetyn langan laatuvaihtelut, valuprosessin valvonta ja lopputuotteiden mittaus tehtaalla ja asiakkaalla.

Roima toteutti Valmetille langan laatumittausjärjestelmän. Järjestelmällä heikompilaatuinen langan kohta havaitaan ja saadaan pois prosessista ennen kuin se ehtii valmiiseen tuotteeseen. Myös valuprosessin ja valun lopputarkastuksen kameravalvonta on Roiman konenäön asiantuntijoiden käsialaa.

Lopputuotteen mittaukseen on kehitetty mobiili mittalaite, jolla kunnossapidon ja myynnin henkilöt ympäri maailmaa pystyvät mittaamaan beltin muotoja ja sen tärkeää vedenpoistokykyä.

Roima on näin mukana belttituotannon ja sen elinkaaren eri vaiheissa. Toteutettujen järjestelmien ansiosta laatu on parantunut ja erityisesti mobiilit mittalaitteet ovat luoneet uusia liiketoimintamahdollisuuksia antamalla ajantasaista ja tarkkaa tietoa beltin vaihtotarpeesta.

”Palvelu oli nopeaa ja sitä oli aina saatavilla. Käyttöönotoissa Roiman henkilöstö oli läsnä niin kauan kuin oli tarpeellista.”, kertoo Atte Hipp, Valmet Fabricsin Kudokset-liiketoimintalinjan Belt-tuoteryhmän tuotantoinsinööri.