BOLEFLOOR – MAHDOTON TULI MAHDOLLISEKSI

bolefloor_lattia

Puun syiden mukaan työstetyt laudat muodostavat lattiapinnan, jollaista ei taatusti ole naapurilla. Bolefloorin tuote on jotakin täysin uniikkia. Taitavat puusepät ovat tehneet vastaavaa vuosisatojen ajan, mutta nyt sama on  mahdollista toteuttaa teollisesti, konenäköä hyödyntäen.

Roima kehitti Bolefloorille konenäköjärjestelmän, joka mittaa laitteeseen syötetyn raakalaudan mitat ja piirteet ja tallentaa arvot tietokantaan. Kun asiakas tilaa lattian, lähdetään sitä kokoamaan varastosta lauta kerrallaan. Kun kaikki tarpeelliset laudat on kerätty, CNC-kone hoitaa loput. Lopputulos on uskomattoman kaunis lattia nopeasti ja ilman käsityökustannuksia.

Roiman järjestelmä mahdollisti Bolefloorin unelman uniikin lattian ja pintamateriaalien teollisesta tuotannosta. Tarkkaan luonnollisia muotoja mukailevan muotoilun ansiosta raaka-ainehukka on jopa 25% pienempi verrattuna perinteiseen lattiatuotantoon ja lopputulos hivelee silmän lisäksi myös vihreitä arvoja.

”Tämä järjestelmä teki juuri sen, mitä tarvitsimme. Se teki näiden lattioiden teollisesta tuotannosta mahdollista. Ilman tällaista teknologiaa bisnesmallimme ei toimisi. Kun aikaisemmin 100 neliömetrin lattian tekemiseen tarvittiin viikko ja usean puusepän työpanos, nyt yksi mies tekee sen päivässä”, osakas ja kehitysjohtaja Hannes Tarn toteaa.

bolefloor