CASE: VIP-JUICEMAKER OY

”Reaaliaikainen tuotteiden paikka- ja määrätieto nopeuttaa varaston läpimenoa ja ratkaisun odotetaan tehostavan merkittävästi myös työ- ja tietovirtoja”, Esa Lappalainen, talousjohtaja, VIP-Juicemaker Oy.

Taustaa

VIP-Juicemaker Oy on vuonna 1996 perustettu kaupan keskusliikkeiden Private Label -toimittaja. Yhtiö valmistaa korkealaatuisia mehuja, mehujuomia, hyvinvointijuomia, energiajuomia sekä virvoitusjuomia kaupa merkkien lisäksi omilla tuotemerkeillä. Yhtiö toimii Kuopiossa noin 21 000 m2 tuotantotiloissa.

VIP-Juicemakerin tuotannon vuosivolyymi oli vuonna 2010 yli 110 miljoonaa litraa ja liikevaihto noin 56 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä on noin 80. VIP kuuluu kansainväliseen Refresco Holding B.V. -konserniin, joka on Euroopan suurin alkoholittomien mehujen ja juomien valmistaja.

Lähtökohdat

“VIP-Juicemakerilla käyttöönotettu Refresco-konsernin SAP ERP -ratkaisu ei tukenut riittävällä tasolla Kuopion tehtaan liiketoimintaprosesseja sisälogistiikan osalta,” kertoo talousjohtaja Esa Lappalainen.

Peruskartoituksen jälkeen yhtiö päätyi Roiman FidaWare-ohjelmistoratkaisuun. Päätökseemme vaikutti erityisesti Roiman merkittävä kokemus juomateollisuuden sisälogistiikan ratkaisuista sekä FidaWaren monipuoliset toiminnallisuudet, modulaarisuus ja skaalautuvuus.

Ratkaisu

“Kuopion tuotantolaitoksemme sisälogistiikan kokonaisratkaisun muodostavat FidaWare-ohjelmisto sekä varastoinfrastruktuurimme. FidaWare ohjaa lopputuotteiden merkintää, valmistuotteiden vastaanottoa tuotannosta, hyllytystä, varastointia sekä keruu- ja lähettämötoimintoja”, jatkaa Lappalainen.

FidaWare on integroitu SAP ERP -järjestelmän ja NOVAn kanssa. Toimituskokonaisuus muodostuu FidaWare-ohjelmiston MMS-, WMS- ja OMS-moduuleista, trukkeihin asennettavista trukkipäätteistä, viivakoodin lukijoista, merkintälaitteista ja WLAN-verkkoratkaisuista sekä käyttöönotosta.

Tulokset

“FidaWare mahdollistaa toimitusketjun läpinäkyvyyden ja toimitukseen sisältyvän merkintäratkaisun avulla myös yksittäisten tuotteiden seuranta ja jäljitettävyys paranee olennaisesti.

Reaaliaikainen tuotteiden paikka- ja määrätieto nopeuttaa varaston läpimenoa ja ratkaisun odotetaan tehostavan merkittävästi myös työ- ja tietovirtoja”, kertoo talousjohtaja Esa Lappalainen, VIP-Juicemaker Oy:stä.

Jaa tämä: