ROIMA MAHDOLLISTI SNELLMANNIN UUSIEN LINJASTOJEN TEHOKKUUDEN SEKÄ TUOTANNON KAPASITEETIN KASVATTAMISEN

snellman case

Snellmanin Lihanjalostus Oy on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha-ja leikkeletuotteita jo 60 vuotta. Herra Snellman on nähnyt kulutustrendien menevän ja tulevan 60-vuotisen toimintansa aikana, mutta laadusta hän aikoo pitää aina tiukasti kiinni.

Snellmanin lihatuotannossa tarvittavat koneet ja laitteet olivat itsessään automaattisia, mutta eivät toimineet yhdessä optimaalisesti. Lisäksi inhimilliset virheiden mahdollisuudet kasvoivat manuaalisten työvaiheiden vuoksi ja tehokkuus kärsi. Ydinajatus Snellmanilla oli tuoda koko tuotannonsuunnittelu lattiatasolle sekä tuotantokapasiteetin kasvattaminen tuotantolinjojen tehokkuutta kasvattamalla.

ROIMA automatisoi koko prosessin mahdollisimman pitkälle. Aiemmin jokainen linjan kone piti säätää erikseen, kun linjalla ajettavaa tuotetta vaihdettiin. Nyt vaihto onnistuu yhden näyttöpaneelin avulla. Inhimillisten virheiden mahdollisuus poistui tarvittavien asetusten siirtyessä laitteille automaattisesti, eikä vaihtoonkaan kulu enää kuin sekunnin murto-osa.

Snellman sai koneensa toimimaan saumattomasti yhdessä. Automatisoinnin kautta linjojen tehokkuus on nyt taattu ja inhimillisten virheiden mahdollisuus minimoitu. Automatisointi mahdollisti Snellmanille tuotannon reaaliaikaisen seurannan sekä paremmat työkalut laaduntarkkailuun ja tuotannon ennustamiseen.

”Tarvitsimme lisää kapasiteettia jauhelihan tuotantoon. Päätimme tehdä vanhasta jauhelihalinjasta tehokkaamman sekä hankkia yhden kokonaan uuden linjan. Koska yhdessä linjastossa voi helposti olla yli kymmenen eri konetta, pitää laitteet saada toimimaan tehokkaasti yhdessä”, toteaa Markus Snellman, tekninen päällikkö.

Jaa tämä: