BOSTRÖM TUOTANNONOHJAUS

bostrom case

Automaattinen jäljitettävyys säästää työtä ja mahdollistaa myynnin suurille kauppaketjuille

Pohjanmaalainen perheleipomo Oy E. Boström Ab valmistaa leivonnaisia kotimaan markkinoille ja vientiin. Boström on kääretorttujen markkinajohtaja sekä Suomessa että Ruotsissa.

Tuotteiden kysyntä oli kasvussa, mutta manuaalinen dokumentointi ja tuotannonsuunnittelu eivät vastanneet kasvavia vaatimuksia. Leipomo hankki Roimalta kattavan tuotannonohjausjärjestelmän, joka automatisoi jäljitettävyysdokumentoinnin ja mahdollisti tuotannon tehokkaan resursoinnin. Järjestelmän ansiosta leipomo pystyi kaksinkertaistamaan tuotantokapasiteettinsa rakentamalla uuden tuotantolinjan.

Tuotannon aikana käytetyt raaka-ainemäärät ja pakkausmateriaalit vähennetään suoraan varastokirjanpidosta. Valmistuneet tuotteet lisätään valmistuotevarastoon automaattisesti. Osto ja myynti näkevät varastotilanteet reaaliajassa. Samalla järjestelmä hoitaa luotettavasti tarvittavan dokumentointityön ja tehdas pystyy vastaamaan suurten kauppaketjujen jäljitettävyysvaatimuksiin.
Uuden tuotantolinjan valmistuttua leipomolla on yksi taikinahuone ja kaksi tuotantolinjaa. Hienokuormituksen avulla tuotanto suunnitellaan niin, että molempia tuotantolinjoja ajetaan korkealla kuormitusasteella eikä ylimääräisiä seisokkeja tule.

”Olemme kehittäneet Roiman kanssa maalaisjärjellä toimivaa ratkaisua. Ostoja koskevat osat on suunniteltu osto-osaston kanssa, tuotantoa koskevat osat tuotannon kanssa. Kaikki työntekijät käyttävät helppokäyttöistä järjestelmää.” – Toimitusjohtaja, Annika Boström

Jaa tämä: