Maskulla asiakaspalvelu on tärkeintä:

sitä saa mitä tilaa – ja nopeasti!

Maskun kalustetalo logoMaskun Kalustetalo ymmärtää toimitusketjun sujuvuuden merkityksen asiakkaalle – tavaran on liikuttava keskusvarastosta oikein ja ripeästi. Sujuva toimituskyky nähdään myös tärkeäksi yrityksen kilpailukykyä nostavaksi tekijäksi.

Maskun Kalustetalossa lähdettiin vuonna 2015 hakemaan selkeää tuottavuusharppausta keskusvarastotoimintoihin. Yksi tärkeimmistä toimivan ja tehokkaan varaston peruspilareista on käyttäjäystävällinen ja nykyaikainen varastonhallintajärjestelmä. Logistiikka- ja IT-johtaja Pepe Yli-Kaila päätti käynnistää uuden varastojärjestelmän hankekartoituksen. Pian sen jälkeen Arto Pellonpää Roimalta sattui ottamaan yhteyttä, ja herätti keskustelua WMS-järjestelmän (Warehouse Management System) tärkeydestä.

Maskulla käytiin läpi normaali toimittajakartoitus, jonka tuloksena Masku vakuuttui sekä Roiman asiantuntijoiden että varastonhallintaratkaisun pätevyystä. Aina kun yritys toimittaa tavaraa, on haasteena hävikki. Maskulla yhdeksi keskeiseksi WMS-tavoitteeksi asetettiin hävikin huomattava pienentäminen. Lisäksi keskusvaraston materiaalivirtojen läpimenoa halutaan nopeuttaa ja tehostaa, sekä selvittää, onko keskusvaraston kokonaiskustannuksia mahdollista pienentää. Päätettiin käynnistää FidaWare WMS-hanke.

Vakuuttava ROI-laskelma

Maskun Kalustetalon varasto

Pepe Yli-Kaila vierailulla varastopäällikkö Jarkko Riiholan valtakunnassa

”Roiman kokenut asiantuntija Arto Pellonpää perehtyi todella hyvin meidän tilanteeseemme. Kartoituksen jälkeen saimme häneltä ROI-laskelman FidaWare WMS -investoinnille. Järjestelmä osoittautuisi järkeväksi hankinnaksi, sillä takaisinmaksuajaksi arvioitiin reilusti alle vuosi”, kertoo Pepe Yli-Kaila tyytyväisenä.

FidaWare WMS -järjestelmän moderni tekniikka, skaalautuvuus ja erittäin hyvä käytettävyys lattiatasolla olivat plussaa. Hyvin perusteltu ROI -laskelma vakuutti myös johtoryhmän ja investoinnille saatiin hyväksyntä”, Yli-Kaila jatkaa.

Projekti käynnistyi jouhevasti. Sekä Maskulla että Roimalla on sama käsitys siitä, että WMS-projekti on yhteinen tehtävä ja molemmat osapuolet ovat täysin sitoutuneet suoritukseen. FidaWare WMS -projekti päästiin alkamaan marraskuussa 2016 ja käyttöönotto on suunniteltu syksylle 2017.

Maskun Kalustetalo Oy on yksityisessä omistuksessa oleva kotimainen perheyritys, joka on toiminut huonekalualalla jo vuodesta 1983. Suomessa Masku-ketjun myymälöitä on 42, Finnlandia-ketjun myymälöitä kolme sekä verkkokauppa masku.com. Tytäryhtiön kautta Maskulla on kaksi myymälää Virossa. Yhtiö työllistää lähes 300 henkilöä.