Wipak panostaa valmistuksen jatkuvaan parantamiseen

Roima toteutti kokonaisratkaisun Wipakin valmistuksenohjaukseen ja tuotannon tehokkuuden seurantaan yhdessä luottokumppaneidensa kanssa.Wipak logo

Steffen Kast, Operations Director, Wipak

Steffen Kast, Operations Director, Wipak

Wipak kehittää ja valmistaa innovatiivisia ja korkealuokkaisia pakkausratkaisuja elintarvikkeille ja lääkinnällisille laitteille ja välineille. Jatkuvan parantamisen mahdollistamiseksi Wipakille on tärkeää varmistaa a) ajantasaisen tuotantotiedon kerääminen, b) reaaliaikainen näkyvyys tuotannon kokonaistehokkuutta mittaaviin OEE-tunnuslukuihin (Overall Equipment Effectiveness) sekä c) helppokäyttöiset ja intuitiiviset valmistuksen käyttöliittymät. Roima vastasi näihin tarpeisiin toteuttamalla OEE/MES-kokonaisratkaisun valmistuksenohjaukseen ja tuotannon kokonaistehokkuuden seurantaan.

Wipakin valmistuksenohjaus- ja mittausratkaisun toteutuksessa Roima hyödynsi Wonderware MES -alustaa ja Trelabin sensoriteknologiaa. Tällä ratkaisulla täydennettiin sekä korvattiin valmistuksessa aiempaa SAP-toiminnallisuutta.

Tiedonkeruun toteutuksessa hyödynnettiin Trelab Smart Tag- ja Smart Data Mill -pilviteknologioita. Ratkaisun toteutus ja käyttöönotto kävivät nopeasti.

Muut valmistuksenohjaus- ja mittausominaisuudet rakennettiin Wonderware MES -ohjelmistoalustalle. Erityisesti käyttöliittymän kehitys sujui jouhevasti ja onnistui vastaamaan kaikkiin käyttäjien ja liiketoiminnan vaatimuksiin erinomaisesti.

Roiman OEE/MES-ratkaisu valmistuksenohjaukseen ja tuotannon tehokkuuden seurantaan on tiiviisti integroitu Wipak SAP -järjestelmään. Integraatio toteutettiin yhteistyössä CastorIT:n ja Wipak IT:n kanssa. Pilottiratkaisun jälkeen käyttöönotto 31 tuotantolinjalla saatiin hoidettua alle kuukaudessa.

 

Kuva Wipakin tiloista